Preventieve diergeneeskunde

Gewichts controle

Home » Gewichts controle

Gewichts controle

Dieren met een gezond gewicht hebben een prettiger leven.

Veel huisdieren hebben last van overgewicht. Honden krijgen soms ongemerkt te weinig beweging. Als deze honden dan dezelfde hoeveelheid voer te eten krijgen, vliegen de pondjes er snel aan! Ook katten kunnen last hebben van overgewicht of zelfs vetzucht. Vaak komt dit voor bij katten die binnenshuis leven en die daardoor weinig lichaamsbeweging krijgen. Ook kan een dier soms ongemerkt mee-eten van de voedingsbak van zijn/haar huisgenootje.

Na sterilisatie of castratie kan soms de stofwisseling van uw huisdier langzamer verlopen. Hierdoor kan hij/zij meer aanleg krijgen om dikker te worden.

Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartproblemen, gewrichtsproblemen, suikerziekte en ademhalingsproblemen.

Wanneer u twijfelt over het gewicht of postuur van uw hond of kat, vraagt u dan in onze praktijk om advies. Wij kunnen u adviseren over de verschillende manieren waarop u uw huisdier kunt laten vermageren op een verantwoorde wijze. Zo is er de mogelijkheid een vermageringsdieet te gebruiken, waarbij er door ons nauwkeurig kan worden uitgerekend hoeveel voer uw dier per dag mag eten. Ook het dagelijkse koekje van uw hond kan worden vervangen door een dieetvariant die net zo smakelijk is!

U mag tijdens onze openingstijden altijd binnenlopen om uw hond of kat te komen wegen. En vraagt u ons dan gerust om meer informatie!

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Ontworming
Vaccinaties
Chippen van uw huisdier
Gewichtscontrole
Puppy en kitten voorlichting
Sterilisatie en castratie hond
Sterilisatie en castratie kat
Sterilisatie en castratie konijn

Kwint Dierenkliniek

Bij ons staan u en uw huisdier centraal

Wij werken uitsluitend op afspraak

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Op ieder moment van de dag kunt u dat zelf online doen. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact met ons op via 024 – 641 57 57. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.