Tandheelkunde

Behandeling van het gebit

Home » Behandeling van het gebit

Waaruit bestaat een gebitsbehandeling bij ons in de kliniek

Naar aanleiding van de eerste inspectie bij de dierenarts wordt er een gebitsbehandeling ingepland. Dit gebeurt onder algehele narcose.

Zodra uw huisdier suf is nemen wij hem/haar over. Uw hond/kat wordt geïntubeerd, dit houdt in dat er een tube (flexibele buis)in de luchtpijp wordt gebracht. Vervolgens wordt de tube aangesloten op het gasnarcose apparaat zodat uw dier zuurstof en verdovingsgassen kan inademen. Vervolgens wordt het gebit gereinigd.

Als alle tanden van plak en tandsteen zijn ontdaan wordt het hele gebit nogmaals geïnspecteerd met een mondsonde. Er wordt gekeken of het glazuur beschadigd is en of het slijmvlies goed aansluit op de tanden. Bij verdenking van problemen kan het nodig zijn dat er een röntgenfoto gemaakt moet worden.

Het kan dan nodig zijn dat er een tand of kies getrokken moet worden. Wij nemen altijd contact op met u om de te adviseren behandeling te bespreken.

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Tips voor gebitsverzorging
Klachten met gebit als oorzaak
Onderzoek van het gebit
Röntgenfoto’s van het gebit
Behandeling van het gebit

Kwint Dierenkliniek

Bij ons staan u en uw huisdier centraal

Wij werken uitsluitend op afspraak

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Op ieder moment van de dag kunt u dat zelf online doen. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact met ons op via 024 – 641 57 57. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.