Kwint Dierenkliniek

Wormen bij uw kat

Home » Kat Wormen

Wormen

De kans is groot dat uw kitten met spoelwormen is besmet. Hij/zij kan er flink ziek van worden als u hier niets aan doet. Daarnaast is het in het belang van de volksgezondheid om uw huisdieren regelmatig te ontwormen.

Volwassenen en kinderen kunnen ook besmet worden door het binnenkrijgen van wormeitjes. Kleine kinderen kunnen bronchitis of astma ontwikkelen als gevolg van een besmetting met wormeitjes.

De volwassen wormen die in de darmen leven, kunnen tot 200.000 wormeitjes per dag produceren. Deze eitjes zijn niet met het blote oog zichtbaar in de ontlasting.

Wij adviseren u uw kitten te ontwormen op een leeftijd van 3, 5 en 7 weken, vervolgens elke maand tot de leeftijd van een half jaar Daarna kunt u hetzelfde schema aanhouden als voor een volwassen kat, 4 maal ontwormen per jaar.

Wij willen u graag helpen bij het uitzoeken van het juiste product om uw kat optimaal te beschermen, dus vraagt u ons gerust om meer informatie.

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Tandheelkunde
Operaties
Preventie
Bloedonderzoek
Diagnostiek

Kwint Dierenkliniek

Bij ons staan u en uw huisdier centraal

Wij werken uitsluitend op afspraak

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Op ieder moment van de dag kunt u dat zelf online doen. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact met ons op via 024 – 641 57 57. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.