Kwint Dierenkliniek

Vlooien bij uw hond

Home » Hond Vlooien

Vlooien

Onze huisdieren kunnen overal en het hele jaar door problemen met vlooien krijgen. Niet alleen in de zomer, maar omdat onze huizen in de winter verwarmd worden, ook in de winter. De vlo plant zich voort door het produceren van eitjes, larven en poppen. In optimale omstandigheden kan een enkele vlo in een paar weken tot wel 2000 eitjes produceren. Op deze manier kan er dus snel een vlooienplaag ontstaan in uw huis. Wanneer u een aantal vlooien ontdekt in de vacht van uw huisdier, kunt u er van uit gaan dat er zich nog vele stadia (eitjes, larven en poppen) in uw huis bevinden.

Het bijten van een vlo kan een rood bultje geven dat erg jeukt. Sommige honden kunnen allergisch reageren op het speeksel van de vlo waardoor ze erg veel jeuk of uitgebreide huidproblemen kunnen krijgen.

Volwassen vlooien kunnen drager zijn van lintwormen, door het oplikken van deze vlooien kan uw hond zich met de lintworm besmetten. Op tijd ingrijpen met de juiste middelen is dus aan te raden, maar beter is het om uw hond het hele jaar door preventief te behandelen tegen vlooien.

Wij willen u graag helpen bij het uitzoeken van het juiste product om uw hond optimaal te beschermen, dus vraagt u ons gerust om meer informatie.

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Tandheelkunde
Operaties
Preventie
Bloedonderzoek
Diagnostiek

Kwint Dierenkliniek

Bij ons staan u en uw huisdier centraal

Wij werken uitsluitend op afspraak

Wilt u een afspraak maken voor uw huisdier? Op ieder moment van de dag kunt u dat zelf online doen. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact met ons op via 024 – 641 57 57. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.