volg ons op:

Gebitsverzorging

Mensen poetsen elke dag hun tanden. Wij willen u graag uitleggen waarom gebitsverzorging ook voor uw huisdier belangrijk is.

Veel honden en katten hebben last van hun gebit. Vaak is dit alleen maar merkbaar aan kleine veranderingen. De gebitsproblemen beginnen vaak met een ophoping van onzichtbare tandplak. Dit is een ophoping van voedselresten met bacteriën die op de tanden wordt gevormd.

In een later stadium kan het tandplak overgaan in tandsteen. Dit is een duidelijk zichtbare korst op de tanden en kiezen, bestaande uit aangekoekte bacteriën en voedselresten.

Dit tandsteen kan leiden tot tandvleesontstekingen. Hierbij trekt het tandvlees zich terug en kunnen de tand- en kieswortels uiteindelijk bloot komen te liggen. Dit kan zeer pijnlijk zijn voor uw huisdier, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor zijn/haar gezondheid. Wanneer het tandvlees ontstoken is kunnen de bacteriën uit het tandsteen namelijk gemakkelijker in de bloedbaan komen. Deze bacteriën kunnen dan uiteindelijk een probleem geven in diverse organen zoals hart, lever en nieren.

Gelukkig is de vorming van tandplak en uiteindelijk tandsteen vaak goed te voorkomen door middel van een goede gebitsverzorging!

Tandplak kunt u voorkomen door de tanden goed schoon te maken. U kunt de tanden en kiezen van uw dier poetsen met een speciale dierentandenborstel en dieren-tandpasta. Deze tandpasta (Orozyme) heeft een lekkere smaak en bevat bestanddelen die het tandplak op kunnen lossen. Het doorslikken van mensen-tandpasta kan maag irritatie en braak klachten geven.

gebitsbehandeling_verzorgingstips

Daarnaast bestaan er aanvullende producten die kunnen helpen het tandplak te bestrijden. U kunt niet vroeg genoeg beginnen met een goede gebitsverzorging. Daarom adviseren wij u om hier van pup af aan al mee te beginnen.

Lees verder op de pagina gebitsverzorging >>

Meer over preventie: