volg ons op:

Het team van Dierenkliniek Kwint

Dierenartsen

Dierenartsen hebben een mooi en veelzijdig beroep.

In Dierenkliniek Kwint zijn er op werkdagen meestal twee dierenartsen aanwezig. Naast (afspraak)spreekuren, heeft een dierenarts ook andere uiteenlopende bezigheden. Zo is er dagelijks een operatieprogramma. Op dit programma staan naast de chirurgische ingrepen bijvoorbeeld ook gebitsbehandelingen en het maken van röntgenfoto’s en echo’s.
Als u bij het maken van een afspraak voorkeur voor een dierenarts heeft, laat het ons weten.

 

Natuurlijk kunnen er gedurende de dag spoedgevallen komen, die deskundig geholpen moeten worden. Daarnaast is er de zorg voor patiënten in de opname. Een belangrijke taak van de dierenarts is ook het geven van voorlichting.

Naast het diergeneeskundige werk ligt er ook altijd veel administratief werk klaar. Bijvoorbeeld het doorbellen en verwerken van bloeduitslagen.
Een dierenarts is dus o.a. internist, radioloog, chirurg, dermatoloog en tandarts tegelijk.

Regelmatig volgen onze dierenartsen cursussen en nascholingen om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van wat er op dit moment speelt in de veterinaire wereld. Als dierenarts blijf je altijd doorleren.

Onze dierenartsen zijn lid van de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) en de GGG (Groep Geneeskunde voor Gezelschapsdieren).

corne

Corné Kwint

Ik ben Corné. In september 1986 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht. In januari 1987 ben ik deze praktijk gestart. Wij zijn met ons team inmiddels uitgegroeid tot een dierenkliniek.

Elke dag doe ik mijn werk met veel plezier!

Lees meer over Corné

winny

Winny van Lunenburg

Mijn naam is Winny van Lunenburg.

Na mijn afstuderen in 1986 heb ik bij verschillende praktijken gewerkt en sinds november 2014 werk ik bij Dierenkliniek Kwint. Ik voelde me meteen thuis in het gezellige team.

Lees meer over Winny

cathelijne

Cathelijne de Maat

Ik ben Cathelijne en ben in januari 2002 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht als gezelschapsdierenarts.

Nadat ik op verschillende plekken door het hele land heb gewerkt, ben ik gebleven bij dierenkliniek Kwint, waar ik sinds januari 2006, nog steeds met veel plezier werk.

Lees meer over Cathelijne

roos

Roos Gerrits

Mijn naam is Roos Gerrits.

Van jongs af aan wist ik al dat ik iets met dieren wilde doen. Uiteindelijk ben ik diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. Daar heb ik het erg naar mijn zin gehad.

Lees meer over Roos


Assistentes

Alle vier onze assistentes zijn paraveterinair. Dit houdt in dat zij bepaalde medische verrichtingen mogen uitvoeren.

De assistentes hebben een zeer veelzijdige, maar vaak ook veeleisende functie. Ze assisteren bij operaties en verzorgen de dieren in de opname. Daarnaast staan onze assistentes u (telefonisch) te woord om een afspraak te maken en voorlichting te geven over voeding, verzorging, gedrag en andere zaken. Belangrijk is ook het klaarmaken van medicijnen en het beheren van de apotheek.

Zij volgen regelmatig cursusdagen en lezingen over vakonderwerpen maar ook bijvoorbeeld over communicatie en klantrelatie.

Eén ding is zeker: de kliniek zou zonder hun inzet niet efficiënt en soepel kunnen draaien.

albertine

Albertine van der Voet

Ik ben Albertine. In 1998 ben ik als stagiaire begonnen en heb in 1999 mijn diploma paraveterinair behaald. Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk omdat het afwisselend beroep is en ik het nog steeds heerlijk vind om met dieren te werken.

Lees meer over Albertine

debby

Debby

ellen

Elle Heinen

Na een aantal jaren te hebben gewerkt als sociaal pedagogisch werker besloot ik om mij om te laten scholen naar een beroep waarin ik mij echt helemaal thuis voel.

Ik ben sinds 2013 met veel plezier werkzaam bij Dierenkliniek Kwint.

Lees meer over Elle

femke

Femke de Vries

Mijn naam is Femke. Na mijn opleiding paraveterinair heb ik de vervolg opleiding Diermanagement in Leeuwarden gedaan. Sinds oktober 2010 zet ik me in bij Dierenkliniek Kwint.

Lees meer over Femke

elizabeth

Elizabeth Kwint

Vanaf het eerste moment dat we de kliniek startten, januari 1987, ben ik werkzaam als assistente. Mijn opleiding als verpleegkundige maakte de overgang niet groot.

Ik houd mij nu meer bezig met het management van de kliniek en vervang de assistentes tijdens hun afwezigheid.