volg ons op:

Huisvesting

Ratten flink wat ruimte nodig hebben. Minimumafmetingen van een hok voor 2 ratten zijn 80cm (lengte) x 40cm (breedte) x 70cm (hoogte). De rat moet in ieder geval ook rechtop kunnen staan. Als de ratten veel in hun kooi zitten moet die uiteraard groter zijn dan wanneer ze regelmatig vrij mogen rondlopen.

De bodem kun je het beste bedekken met stofvrije houtsnippers en niet met zaagsel. Zaagsel is fijner en daardoor ook stoffiger wat schadelijk is voor de longen van de rat. Maak het liefste dagelijks het hok schoon en zorg voor voldoende ventilatie. Ratjes zijn erg gevoelig voor luchtweginfecties. Een stoffige omgeving met ureumluchtjes (urine) maken ze extra gevoelig.

Een goede graadmeter is uw eigen neus. Wanneer u uw neus in het hok steekt en uw neus begint te kriebelen dan is het zeker tijd om actie te ondernemen!

Ratten zijn dieren die graag in groepen leven. Houd dan ook liever 2 of meer ratten bij elkaar. Let wel op het geslacht van de dieren, ratten planten zich ontzettend snel voort!

Terug naar: Rat