volg ons op:

Vaccinaties

Kittens kunnen vanaf de leeftijd van 9 weken gevaccineerd worden. De herhalingsenting vindt 3 weken later plaats, op 12 weken leeftijd. Uw kat wordt hiermee beschermd tegen niesziekte en kattenziekte.

Vanaf de leeftijd van 12 weken mag uw kitten gevaccineerd worden tegen hondsdolheid (rabiës). Dit is verplicht voor bezoek aan het buitenland, ook als u alleen maar een dagje de grens over gaat. Deze vaccinatie moet minimaal een maand voor vertrek naar het buitenland gegeven worden.

Veel mensen denken dat als hun kat als kitten gevaccineerd is, dat dit dan de rest van zijn/haar leven niet meer nodig is. Dit is echter niet waar. Volwassen katten hebben hun hele leven elk jaar een vaccinatie nodig. Omdat de antistoffen tegen kattenziekte langer in het bloed aanwezig blijven, is het niet noodzakelijk elk jaar tegen kattenziekte te vaccineren. Twee jaar krijgt uw kat alleen de niesziekte vaccinatie, het derde jaar de ‘cocktail’.

Als u met uw kat naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw kat gevaccineerd moet zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Deze vaccinatie moet minstens 3 maanden van te voren gegeven worden. Voor sommige landen gelden uitzonderlijke regels en wordt er bijvoorbeeld bloedonderzoek geëist. Neem daarom ruim voor vertrek contact met ons op voor meer informatie.

Zie verder bij de informatie over buitenland >>

Natuurlijk hoort bij de vaccinatie ook een uitgebreide gezondheids check-up van uw kat. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

Terug naar: Kat