volg ons op:

Buitenland

Wanneer u uw kat wilt meenemen naar het buitenland, is het verstandig om op tijd na te gaan welke inentingen en reisbescheiden uw kat nodig heeft.

Voor Europese landen is het verplicht dat uw kat een chip heeft. Daarnaast moet uw kat een geldig Europees Dierenpaspoort hebben. In dat paspoort wordt bijgehouden wanneer hij/zij gevaccineerd is. Tevens wordt de gezondheidsverklaring ingevuld, waarin wordt verklaard dat uw kat opgewassen is tegen de reis.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het LICG, de ANWB of bij de ambassade van het land. Let op: voor sommige landen is minimaal een half jaar van te voren een aanvullende bloedtest nodig. Hiermee wordt de hoogte van de antistoffen tegen rabiës bepaald.

Minimaal dagen voor vertrek naar het buitenland zal uw kat gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid (Rabiës). Let op: voor sommige landen zoals onder anderen Noorwegen, Zweden, Finland en het Verenigd Koninkrijk is het noodzakelijk om minimaal een half jaar van tevoren na te vragen welke invoereisen er gelden. Vaak zal er naast een tijdige vaccinatie tegen Rabiës, ook een bloedtest nodig zijn, voordat u met uw kat een van deze landen mag bezoeken.

In de zuidelijke vakantielanden komen veel ziekteverwekkers voor die worden overgebracht door parasieten. Teken kunnen bijvoorbeeld besmet zijn met de veroorzakers van (bloed)ziektes zoals Lyme, Babesiose en Ehrlichiose.

Terug naar: Kat