volg ons op:

Vaccinaties

Waarschijnlijk heeft uw puppy bij de fokker al een ‘puppy-enting’ (hondenziekte en Parvo) gehad op 6 weken leeftijd. De volgende vaccinatie (Parvo en ziekte van Weil) vindt plaats op de leeftijd van 9 weken. Daarna heeft uw puppy nog een vaccinatie nodig op 12 weken leeftijd: de ‘grote cocktail’ (hondenziekte, Parvo, ziekte van Weil, besmettelijke leverziekte en adenovirus type 2).

Als u een puppycursus wilt gaan volgen met uw hond, adviseren wij u om uw hond te laten vaccineren tegen kennelhoest. Vanaf de leeftijd van 12 weken mag uw pup gevaccineerd worden tegen hondsdolheid (rabiës). Dit is verplicht voor bezoek aan het buitenland, ook als u alleen maar een dagje de grens over gaat. Deze vaccinatie moet minimaal 3 weken voor vertrek naar het buitenland gegeven worden.

Veel mensen denken dat een hond die als pup gevaccineerd is, de rest van zijn/haar leven geen vaccinaties meer nodig heeft. Dit is echter niet waar. Volwassen honden hebben hun hele leven elk jaar hun vaccinatie nodig. Sommige onderdelen van de ‘grote cocktail’ bieden langdurige bescherming en zijn niet noodzakelijk om elk jaar te herhalen. Dus geven we uw hond afhankelijk van wat nodig is de ‘grote cocktail’ of de ‘kleine cocktail’.

Naast de jaarlijkse vaccinatie, besteden we veel zorg aan vaccinatie op maat. Indien uw hond een groter risico loopt op kennelhoest, dan is het verstandig uw hond hier extra tegen te beschermen. Dat is wanneer uw hond bijvoorbeeld in een pension moet logeren, een hondenshow gaat bezoeken of met de hondenuitlaatservice meegaat. Sommige van deze instellingen stellen een kennelhoestvaccinatie zelfs verplicht.

Als u met uw hond naar het buitenland gaat, is het volgens de wet verplicht dat uw hond gevaccineerd moet zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Deze vaccinatie moet minstens 3 weken voor vertrek gegeven worden. Voor sommige landen gelden uitzonderlijke regels en wordt er bijvoorbeeld een bloedonderzoek geëist. Neem daarom ruim voor vertrek contact met ons op voor meer informatie.

Zie verder bij de informatie over het buitenland >>

Natuurlijk hoort bij de vaccinatie ook een uitgebreide gezondheids check-up van uw hond. Want ook voor uw huisdier geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

Terug naar: Hond