volg ons op:

Reizen naar het buitenland

Wanneer u uw huisdier wilt meenemen naar het buitenland, is het verstandig om op tijd na te gaan welke inentingen en reisbescheiden uw dier nodig heeft.

Voor Europese landen is het verplicht dat uw hond een chip heeft. Daarnaast moet uw hond een geldig Europees Dierenpaspoort hebben. In dat paspoort wordt bijgehouden wanneer uw hond gevaccineerd is. Tevens wordt de gezondheidsverklaring ingevuld, waarin wordt verklaard dat uw hond opgewassen is tegen de reis. Minimaal 21 dagen voor vertrek naar het buitenland zal uw hond gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid (Rabiës).

Voor meer informatie kunt u terecht bij het LICG, de ANWB of bij de ambassade van het land waar u heen gaat. Let op: voor sommige landen is minimaal een half jaar van te voren een aanvullende bloedtest nodig. Hiermee wordt de hoogte van de antistoffen tegen rabiës bepaald.

In een aantal landen gelden er bepaalde regels over aanlijnen en muilkorven.

In de zuidelijke vakantielanden komen veel ziekteverwekkers voor die worden overgebracht door parasieten. Teken kunnen bijvoorbeeld besmet zijn met de veroorzakers van (bloed)ziektes zoals Lyme, Babesiose en Ehrlichiose. Zandvliegen kunnen de ziekte Leishmaniose overbrengen. Een bepaalde mug kan uw hond besmetten met de larfjes van de hartworm.

Terug naar: Hond