volg ons op:

Tips voor de gebitsverzorging van uw dier

  • Poets dagelijks met een tandenborstel en een speciale dierentandpasta. Bij honden is dit meestal goed aan te leren, bij katten is dit veel moeilijker. Belangrijk is het rustig en langzaam aan te pakken. Zorg dat het dier het leuk vindt. Doe dit door het poetsen te koppelen aan iets leuks, bv vlak voor het eten, wandelen of spelen. Als u tandpasta gebruikt neem er dan een die speciaal voor dieren is ontwikkeld. Onze tandpasta bevat stoffen die de slokdarm of maag irriteren, wij spugen de tandpasta immers uit en hebben er hierdoor geen last van terwijl uw huisdier het doorslikt.
    Daarnaast zit er aan de honden/kattentandpasta een lekker smaakje (bv kip) wat het poetsen weer leuker maakt. Bij het poetsen kan uw huisdier zijn bek gewoon dicht houden, in eerste instantie hoeft alleen de buitenzijde van de tanden gepoetst te worden. Eerst ga je met je vinger langs de tanden wrijven en geef uw dier altijd na de behandeling een beloning. De volgende stap is met een doekje of gaasje om je vinger langs de tanden te wrijven. Daarna pas met een tandenborstel.
    De te gebruiken tandenborstel moet niet te groot en vooral zacht zijn. Er zijn voor honden speciale tandenborstels ontwikkeld. Er zijn ook speciale vingertandenborstels. Let in iedergeval op dat u uw vinger op de kop van de tandenborstel houdt en zodat u niet te ver achter in de bek steekt met de borstel.
  • Geef speciaal voer om tandplak op te lossen en de tanden en kiezen te reinigen. Bestrijdt bact erievorming in de bek. Het is belangrijk dat de brokken zo groot mogelijk zijn en veel vezels bevatten, zodat ze bij het kauwen langs de tanden schuren en op deze manier de tanden “poetsen”. Geef elke dag Orozyme poeder over het voer.
  • Geef regelmatig kauwstaven ( al of niet met enzymen) om tandplak op te lossen. De hond moet echt kauwen op de staven en niet meteen dooslikken.

gebitsbehandeling_verzorgingstips

  • Slobberen met Orozyme mondwater in het drinkwater vermindert de bacterieflora in de bek en voorkomt tandplak en een slechte adem. Begin met deze maatregelen al vanaf pup/kitten-leeftijd en maak dit onderdeel van de algehele verzorging van uw dier. Hiermee doet u uw dier(en) en uzelf een groot plezier: het voorkomt tand- en kiesproblemen en uw huisgenoot houdt een frisse adem.