volg ons op:

Cathelijne de Maat

Ik ben Cathelijne en ben in januari 2002 afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht als gezelschapsdierenarts. Nadat ik op verschillende plekken door het hele land heb gewerkt, ben ik gebleven bij dierenkliniek Kwint, waar ik sinds januari 2006, nog steeds met veel plezier werk.

Al vanaf mijn 4de wist ik dat ik graag iets met dieren wilde doen; mijn eerste droom was om boerin te worden. Maar als je in een grote stad (Nijmegen) opgroeit en er geen boerenbedrijf binnen je familie is, blijkt dierenarts een heel goed alternatief te zijn!

Ik vind het een mooi beroep, erg afwisselend en het geeft heel veel voldoening als je een dier kunt helpen. Daarnaast is het contact met de baasjes vaak minstens zo leuk.

Wat ik prettig vind van onze kliniek is dat we veel onderzoeken en behandelingen zelf doen; zoals bloedonderzoek, echo’s en digitale röntgenfoto’s maken (ook van gebitten) en operaties uitvoeren.

Ik heb me binnen de kliniek o.a. toegelegd op de tandheelkunde. Vaak maken we röntgenfoto’s van de tandwortels en ik doe zo nodig chirurgische extracties m.b.v. een dentale unit (boor).

winny

Met name katten hebben soms enorme tandpijn en dan is zo’n uitgebreide gebitsbehandeling, waarbij je vaak meerdere tanden moet verwijderen, uiteindelijk een heel dankbare klus.

Ik heb zelf 3 katten, waarvan de oudste, Pino (bijna 18 jaar), ook gebitsproblemen heeft.
Toen ik nog student was hebben ze bij haar, op de Universiteitskliniek, op jonge leeftijd al meerdere tandjes uit haar bek verwijderd.
Ondanks dat ving ze en at ze gewoon hele muizen op! Inmiddels doet ze het wat rustiger aan en (tot mijn grote opluchting) vangt ze geen muizen meer.

<< terug naar het team